Efter 21 april är det extra viktigt att din webbplats är mobilvänlig

Mobilanpassad hemsida

Fler och fler personer använder mobiltelefoner för att surfa runt på webben. Det kan för exempelvis om man sitter på tunnelbanan till och från arbetet. Så kollar personen om vad de ska handla för något, läsa nyheter, facebook eller läsa om något som intresserar än.  Det är faktiskt så att marjoriteten av alla Google-sökningar görs från idag från mobila enheter.  Detta har Google tagit till sig och efter den 21 april kommer det ha stor betydelse för om din webbplats är mobilvänlig eller inte i Google sökning. Google kommer då att lägga stor vikt i rankingen om din webbplats är en mobilvänlig eller inte. Detta för att ge användarna mer relevant sökresultat, som de kan visa.

Så påverkas du av förändringarna

Google kommer att bygga sitt index utifrån mobil-first tänket. Det vill säga att innehållet som visas tydligt i en mobilversion kommer att rankas bättre, detta oavsett om du söker via en dator eller en mobiltelefon.  Så om du har en bra responsiv webbplats behöver du inte göra något men om du inte har en responsiv eller mobilvänlig webbplats bör du överväga att justera sidan så att den blir det.

Hur kan du då kolla om din sida anses vara mobilvänlig eller inte?
Jo du kan gå in på https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly. Här räcker det med att du skickar in adressen (exempelvis https://www.awave.se)( för din hemsida, så analyserar Google webbplasten åt dig. Helst ska resultatet se ut liknande som ovan bild.