En lägesrapport från oss på Awave

En Apple dator.

Ja, vad händer egentligen hos oss i dessa märkliga och kritiska tider? Det är här vi skulle vilja berätta massor av positiva och roliga saker men inser att det är ett faktum att världsläget ser ut som det gör. Många företag och personalgrupper har mött utmaningar som dom aldrig någonsin hade kunnat drömma om. Och visst är vi till viss del en del av dom.

För oss rullar vardagen på ganska som vanligt än så länge men på ett annorlunda sätt. De flesta av oss sitter utspridda och jobbar hemma i mån att minska smittspridning och trygga upp allas vår egen hälsa på bästa sätt. Eftersom många av oss jobbar i projektgrupper sker en naturlig tät daglig kontakt digitalt mellan de flesta. Andra jobbar mer själva i sitt arbete. Alla tycker nog mer eller mindre att det känns tråkigt att inte kunna träffa kollegorna i korridoren eller små snacka i köket medan man hämtar en kaffe, vilket är en stor del av arbetet. Samtidigt ges möjlighet att faktiskt vara närmare sin familj och sitt hem varje dag, vilket kan kännas extra viktigt i dessa tider. Och att få se glimtar ur varandras liv under ett Teams-möte är ju riktigt trevligt. Katter, hundar, barn och respektive dyker upp på skärmen ibland vilket är riktigt trivsamt.

Många av våra projekt fortskrider som vanligt och vi får desto mer tid att verkligen rå om och ta hand om de kunder vi jobbar med. Att ha möjlighet att ringa ett extra samtal till våra kära kunder är något som vi verkligen tycker är positivt med detta. För det är ju så att ur varje kris kommer också nya möjligheter, och så är det vi väljer att se på det. Att genom extra engagemang och med gott mod rida ut den här situationen, har vi tillsammans på Awave verkligen hanterat den här månaden med bravur. Vi hittar nya sätt att arbeta och kommunicera med både varandra och våra kunder.

Just en sån här kris har gjort många medvetna om hur det digitala faktiskt bär många verksamheter och företag idag. Det digitala skapar oändliga möjligheter att fortsätta arbetet framåt och säkra ekonomin och utvecklingen. Vad hade vi gjort utan web och digitala hjälpmedel idag? Mycket hade kollapsat. Awave har genom åren som digitalbyrå fått vara med och skapa digitala möjligheter åt våra kunder. Det tänker vi jobba vidare med i full fart för att göra det bästa av den situationen vi befinner oss i och få framtida utmaningar att bli mer hanterbara.