Ett hej från praktikanten

Praktikant på awave

Hej,

Praktikant-Bea här. Jag tänkte stjäla bloggen några minuter för att berätta om min upplevelse av att vara projektledarpraktikant på Awave.

Hur hamnade jag på Awave kanske ni undrar?
Jag startade utbildningen IT-projektledare på Jensen YH augusti 2018. Det var ett beslut baserat på min önskan att byta karriär och bransch. Vid årsskiftet startade jag mitt sökande efter praktikplats för den första LIA perioden (lärande i arbete) med start i maj. Jag googlade Webbyrå Stockholm och är idag väldigt tacksam för att Awave har gjort ett bra SEO arbete då de hamnade högt upp i resultatlistan. Jag mailade direkt mitt CV och information om mig till Oskar som ringde upp 2h senare. Veckan efter besökte jag kontoret och sedan var det klart, här ska jag vara!

Vad har jag då lärt mig under dessa, hittills, 5 veckor?
Förutom att kaffemaskinen är helig, fråga vem som helst om båtar eller fiske för att starta en konversation, undvik att fråga om hur matchen gick när Bajen torskat, måndagar är inte så dumma med hotellfrukost i magen, att praktik är tuffare än skolan (bevis finns i bildformat längre ned) och att veckorna flyger fram i raketfart så finns det såklart mer IT-relaterade saker som fastnat.

Från att arbeta inom vården till att arbeta på webbyrå kan verka vara ett stort steg, vilket det också är i många avseenden men inte lika stort som jag först trodde när jag svettades under intagningsprovet till utbildningen och undrade vad jag höll på med egentligen. Det krävs minst lika mycket kommunikation, organisation, kundkontakt och teamarbete för att lyckas med ett projekt som att lyckas med framgångsrik patienthantering. Och det är fantastiskt roligt!

Tack till alla på Awave för att ni har tålamod med mig och mina frågor, och alla skratt.

Nu lämnar jag tillbaka bloggen till ordinarie bloggansvarig igen.