Ett stöd på vägen – Sveriges Åkeriföretag

Åkeris nya app är här

Genom företagsutveckling, opinionsbildning och lobbying har Sveriges Åkeriföretag varit ett stöd till medlemsföretagen länge och ville nu ta ytterligare ett steg att komma närmare medlemmarnaVi på Awave är väl bekanta med Sveriges Åkeriföretag sedan tidigare, då vi förvaltar webbplatsen akeri.se, och var glada att få förtroendet till att utföra ett nytt projekt tillsammans.  

Genom en app ville Sveriges Åkeriföretag göra det möjligt för sina medlemmar att enkelt få informationerbjudanden och boka utbildningar direkt via appen. Appen skulle vara ett nyttigt och användbart redskap framförallt för de medlemmar som ofta är ute på vägarna och kör långa sträckor. 

För att underlätta administrationen av appen sköts innehållet via webbplatsen med hjälp av API:er kopplade emellan, byggt i React Native och Expo. Sveriges åkeriföretag kan smidigt skicka ut notiser med information till medlemmarna och skapa erbjudanden som kan användas längs vägarna. Medlemmarna har även möjlighet att se videoklipp och lyssna på podcast skapade av Sveriges Åkeriföretag. Visste ni att Sveriges Åkeriföretag även står bakom den prisbelönta serien Svenska Truckers 

För att skapa en app design som var så användarvänlig och lättnavigerad som möjligt arbetade vi först grundligt med wireframes (en sk. trådskiss där man visar vilka olika komponenter och funktioner designen ska innehålla istället för att fokusera på färg och form)Vi skapade en klickbar prototyp i verktyget Figma där vi kunde användartesta appen innan färg och form applicerades. Sveriges Åkeriföretag har en tydlig grafisk profil och den har applicerats i appen men där har också nya design element tillkommit för att nå bästa UXdesign resultat. 

Vill ni veta hur vi kan hjälpa er kontakta oss idag!