Kompositionsskolan: Annorlunda perspektiv

En kill som sitter på ett hus

Ibland kan man som fotograf bli lite låst i sitt tänkande och bara ta samma typ bilder om och om igen. Till slut tar man bilder på slentrian och utvecklas helt enkelt inte. Även om alla har sin personliga stil så behöver man kliva utanför sin bekvämlighetszon, det kan många gånger tända en gnista och man kan utveckla nya sätt att fånga sitt favoritmotiv.

Ett stort problem med resefoto är att samma motiv fångas på exakt samma sätt om och om igen. För att stå ut och skapa en intressant version så kan du behöva tänka utanför boxen så att säga. Vad händer om du riktar kameran rakt upp, eller rakt ner? Kanske fotar med porträttformat istället för landskap (stående kontra liggande). Vad händer om du fotar nära marken eller från en lite högre punkt. Tänk, hur skulle en vanlig icke fotointresserad turist avbilda det här motivet, och gör sen tvärt om.

Med det sagt så ska man alltid försöka fota även det förväntade, du kanske bara är där på den platsen en gång i livet så ta tillvara på stunden och försök fånga det med så många kompositioner som möjligt.

Bilder är otroligt viktiga i kommunikation och därför försöker vi på Awave alltid hitta spännande motiv som verkligen lyfter den design vi skapar.

Lycka till!