Lansering av SolidEngineer

Solidengineers hemsida

Innan vi berättar mer om att vi lanserat SolidEngineers nya sida vill vi börja med att tipsa om bloggsidan www.bjornadventure.com som vi lanserade under hösten 2017! Denna sida var pilotprojekt inför att omdesigna, bygga och lansera www.solide.se. Bloggen Bjorn Adventure drivs av SolidEngineers VD Björn Lindwall och skildrar främst hans fritidsäventyr såsom hans senaste inläggsserie om när han nu i maj blev äldste svensk någonsin att bestiga Mount Everest.
På bjornadventure.com skulle logotyp och bildmaneér återspegla Björns personlighet och image. När sedan designen för nya solide.se togs fram skulle en del av känslan från Björns blogg finnas med – men med en tuffare och mer teknisk framtoning! Vi har även förbättrat och förenklat strukturen och användarupplevelsen på sidan. Den nya logotypen skulle signalera mer CAD och 3D-print men samtidigt ha en enklare form än den gamla logotypen. Sist men inte minst tog vi fram en grafisk manual tillsammans med mallar för visitkort, brevmallar, Powerpoint och dylikt.

Solides webbplats är byggd i WordPress och administreras med hjälp av flexibla komponenter som kan sättas ihop på olika sätt när administratören bygger eller redigerar en sida. Ett stort fokusområde har varit att ta göra den estetiskt tilltalande designen även är interaktiv och lättanvänd för besökaren. Innehållet är starkt SEO-anpassat och mycket tid har lagts på att fram bra och relevant innehåll.

Johanna van Doorn, marknadsansvarig på SolidEngineer, har varit starkt involverad under hela resan med att forma bjornadventure.com och förnya solide.se och beskriver processen så här:
”SolidEngineer kontaktade Awave med syfte att ta fram en ny uppdaterad hemsida, som dels skulle spegla företagets profil och vision och dels verka för affärsnyttan. Det vill säga öka antalet konverteringar, få kunderna att snabbt hitta vad de söker och stanna längre och låta sig inspireras av vårt innehåll. I samma scoop gjorde vi även ett omtag på hela den grafiska profilen.

Awave uppfattade snabbt vad vi var ute efter. De uppfyllde och överträffade våra redan högt ställda förväntningar på design och nytänk. Extra glada blev vi att Awave vågade ta ut svängarna och göra något nytt och vågat. Det passade oss bra. Samtidigt som vi hade högt fokus på designen fick vi även med de strategiska frågorna vad gäller optimering för sökmotorer osv. Även där var Awave ett stort stöd. Samarbetet gick rakt igenom smidig och snabbt.

Det märks att Awave har rutin på detta (för oss) stora och komplicerade projekt. De vägledde oss genom hela processen och vi kände oss mycket trygga med det stöd vi fick. Snabb respons och glatt humör har kännetecknat detta projekt.
Lanseringen gick smidigt och Awave i samarbete med Ember (hosting) gjorde ett strålande jobb.

Vi är mycket glada att vi valde Awave som partner i detta projekt.”