Några ord från vår praktikant Carin

Jag heter Carin och har min LIA (lärande i arbete) på Awave som projektledare. I dagsläget studerar jag agil projektledning på Teknikhögskolan i Stockholm och utexamineras i juni. I utbildningen har vi fått lära oss allt möjligt inom projektledning, såsom ledarskap, förstudiearbete, agila metoder, projektmetodik, förändringsledning och projektekonomi.

För mig var det en självklarhet att välja Awave då projektledning är en enormt viktig del i hela arbetsprocessen. Under de få veckor jag varit här har jag sett hur projektledare arbetar med olika verktyg, kontinuerlig kommunikation med både medarbetare och kunder, samt ett tydligt ledarskap. Ett agilt arbetssätt genomsyras på Awave genom att man arbetar för att uppnå maximal kundnytta, transparens i arbetet och en tydlig men flexibel projektprocess. Man använder exempelvis verktyget Redmine för att visa vart i arbetsprocessen man är designmässigt och har fortlöpande möten med kunder för att maximera deras behov. Ett annat agilt sätt att arbeta är att använda sig av Scrum eller så kallad ”scrummish” då man använder sig av vissa delar av Scrum. I detta fall har jag har fått ansvaret att leda dagliga stå upp möten, där jag följer upp arbetet för team både i Stockholm och Riga.

Jag är själv legitimerad arbetsterapeut i botten och har arbetat som arbetskonsulent/coach i ca fem år. Jag har alltid känt att jag vill utvecklas karriärmässigt och tog förra året beslutet att studera vidare. Eftersom vi är på väg till en ännu mer digitaliserad värld kändes det rätt att komma till en webbyrå som använder sig av olika typer av plattformar, exempelvis Drupal eller WordPress. Det finns massor att lära sig och därför kändes det naturligt att välja Awave som praktikplats!