Ny e-handelsplattform för ProCenter utvecklad i Drupal av webbyrån Awave

Procenters hemsida

Awave har haft ett helhetsansvar för att skapa en ny säljande webblats med avancerad e-handels funktionalitet åt yrkesfotobutiken ProCenter.Webbplatsen är utvecklad i det prisbelönta och populära publiceringsverktyget Drupal 7 med modulen Commerce för e-handel. Webbplatsen innehåller inte bara e-handelsfunktionalitet utan är fullspäckad med information om ProCenter, den fysiska butiken och alla tjänster ProCenter erbjuder sina kunder.

Yrkesfotobutiken ProCenter är en helhetsleverantör och med webbplatsen http://www.procenter.se kan man för första gången erbjuda alla sina tjänster till besökare över hela landet. Startsidan innehåller förutom ett menysystem, ett bildspel där ProCenter kan marknadsföra heta produkter och andra tjänster, en högerspalt med inloggning, säljande ytor för att framhäva innehåll samt en lista med de nyaste produkterna.

Målgrupperna för webbplatsen är likaväl befintliga kunder såväl som att ProCenter genom http://www.procenter.se vill attrahera nya kunder. För maximal användarvänlighet och för att nå hög konvertering har varje del av ProCenters tjänsteutbud fått en egen och tydlig puff direkt på startsidan. Det har varit viktigt för Awaves interaktionsdesigners att till hög grad beakta den befintliga kundens beteende och förväntningar om att enkelt hitta till den tjänst de söker, samtidigt som Awaves designers har haft uppdraget att öka konvertering på andra tjänster. För ytterligare enkelhet kan besökare använda samma kundnummer för att nå samtliga tjänster på http://www.procenter.se eller vid ett besök i butiken som finns belägen i Stockholm.

Webbplatsen innehåller en mycket avancerad e-handel med tusentals produkter grupperade i kategorier och per leverantör samt avancerade filtreringsmöjligheter. E-handeln har utökade funktioner med relevanta tillbehör, strukturartiklar och även en kraftfull sökmotor där resultat visas i realtid. E-handeln innehåller möjlighet att skapa konton med separata faktura- och leveransadresser samt erbjuder betalning med faktura och kort. Modulen för transport och fraktkostnad är baserad på komplexa uträkningar med hänsyn till vikt, volym och geografi. Produktinformation, lagerstatus och priser hämtas kontinuerligt från ProCenters affärsystem.

Printstudio är ProCenters namn på den del av ProCenter som erbjuder kunder och besökare möjlighet att beställa bilder. Bilder kan laddas upp direkt via www.procenter.se. Kunden ser direkt att rätt bilder har laddats upp genom att en tumnagel visas för varje bild. Kunden väljer format, antal, papperstyp och eventuella tillval. Till sist får kunden välja om de vill hämta bilderna i butiken eller få dem skickade. Befintliga kunder till ProCenter som tidigare använt ProCenters FTP tjänst har fortfarande möjlighet att göra det eller använda den nya bilduppladdningen på http://www.procenter.se.

Hyrservice är en annan del som ProCenters verksamhet omfattar. Besökare har möjligheten att direkt på webbplatsen http://www.procenter.se göra en förfrågan om att hyra vissa specifika produkter. Alla produkter som är tillgängliga för uthyrning finns publicerade med beskrivning och prismodell. Hyresfunktionen är avancerad och tillåter kunder att spara en hyresorder för att vid ett annat tillfälle återanvända samma order. Det skapar en enkelhet och snabbhet då många kunder ofta hyr samma produkter vid fotograferingar och andra aktiviteter. För enkelhetens skull används samma konto som vid beställning av bilder i Printstudio eller vid beställning av produkter i e-handeln.

Dagens bild är en tjänst som varje dag visar upp en bild vald av ProCenter. För att driva besökare till att skapa konton får inloggade kunder möjlighet att när som helst bläddra runt i bildarkivet som ständigt uppdateras.

Awave har haft ett helhetsansvar vid framtagandet av nya www.procenter.se. Awave har ansvarat för idéer, färg och form samt programmering av hela webbplatsen i Drupal 7. Webbplatsen innehåller flertalet standardmoduler samt specialutvecklade moduler för hantering av den avancerade e-handelsfunktionaliteten och integrationerna.