Ny webbplats utvecklad åt Etal Group av webbyrån Awave

Etals hemsida

Awave har under de senaste månaderna arbetat fram en ny webbplats åt Etal Group http://www.etalgroup.com som lyfter fram deras verksamhet och produkter, webbplatsen är byggd i Drupal 7. Huvudsyftet med hemsidan är att ge Etal Groups återförsäljare aktuell information och detaljerade specifikationer om deras produkter. En annan viktig del är att sprida Etal Groups varumärke och skapa efterfrågan på marknaden.

Om slutkunden besöker webbplatsen är det viktigt att kunna slussa dem direkt till en återförsäljare. Det har Awave löst med en kombination av en världskarta samt att puffa återförsäljarnas logotyper direkt på startsidan.

På startsidan finns det även med tydliga ytor som länkar vidare besökaren till olika undersidor som beskriver Etals processer i tillverkningen. Givetvis innehåller webbplatsen mer sedvanlig information såsom kontaktuppgifter och om företaget.

Sökmotorn har tydliggjorts och finns i en enkel och i en avancerad modell. De som vill göra en förfinad sökning använder den avancerade medan de som vill söka på enklare sätt använder standardsök på webbplatsen. Att bygga ihop sökmotor med en mer traditionell produktlistning gör att besökaren aldrig behöver fundera på vilken väg den skall gå för att hitta önskad produkt. Varje produkt listas med fakta, specifikationer och med tillhörande datablad i PDF.

Om besökaren inte skulle hitta en produkt finns möjligheten att direkt ta kontakt med Etal Group för personlig service. Webbplatsen har importfunktion för att kontinuerligt läsa in produkter och har samtidigt en kraftfull motor för presentation och sökning av alla produkter. Installationen bygger helt på Drupal 7 och dess standardmoduler.

Awave har ansvarat för koncept & idé, design och interaktion samt programmering av http://www.etalgroup.com.