Pressmeddelande, Fordonsmäklarna revolutionerar bilbranschen – köp bil på nätet

Fordonsmäklarnas gamla hemsida

Fordonsmäklarna har under kort tid växt till att bli en bilhandlare i högsta klass. Idag har man flera anläggningar runt om i Stockholm och är återförsäljare av Subaru. En perfekt plats för dig som ska sälja din bil. Fordonsmäklarna tar snabbt marknadsandelar, en utav orsakerna till framgången är att Fordonsmäklarna hela tiden ligger i framkant och hela tiden anpassar sig efter kundernas önskemål. Nu tar Fordonsmäklarna ytterligare ett sort steg framåt, Nu lanserar man nya http://www.fordonsmaklarna.se med en komplett webshop för nya och begagnande bilar.

Awave har haft ett helhetsansvar vid framtagandet  av nya http://www.fordonsmaklarna.se.

Det första Awaves konceptdesigners gjorde var att ta fram en idé som tilltalar alla typer av besökare som går i bilköpartankar. Till skillnad från de flesta webbplatser som idag finns för att köpa bilar valde Awave att istället förenkla för de besökare som inte vill gå den långa vägen och välja modell, växellåda, mil etc i dropplistor.

I stället valde Awave och ta fram ett koncept på en sökfunktion som låter besökaren att hitta de bilar man söker efter genom en tydlig och lättförståelig sökfunktion där besökaren få välja biltyp, färg och märke.  Givetvis finns den mer traditionella filtreringen kvar.

Sökfunktionen har vid användartester visat sig vara mycket omtyckt av mer ovana bilköpare. Besökare med ett gediget bilintresse har visat ett större tålamod och finner en tjusning med att titta på alla tillgängliga bilar och bläddra sida efter sida.

Varje bil finns finns presenterad på en egen sida med flertalet bilder, en beskrivning över bilen, teknisk fakta och givetvis pris. En funktion som skapar ett tryck hos besökaren är att det hela tiden framgår hur många som samtidigt tittar på den bil man själv tittar på. För den som vill veta mer om en bil så finns det en intresseanmälan, det går till och med att direkt skicka in uppgifter om ens inbytesbil.

Liksom många andra bilhandlare använder sig Fordonsmäklarna av Bytbil.se för att exponera sina bilar mot marknaden. För att minimera arbetsbördan för Fordonsmäklarna läses alla bilar dagligen automatiskt in till http://www.fordonsmaklarna.se.

Efter att en besökare har tittat ut en bil, ett tillbehör eller för all del en helt ny Subaru ges besökaren möjlighet att direkt lägga produkten i varukorgen och sedan gå vidare till kassan för att slutföra köpet. Besökaren kan betala med kort och välja att antingen hämta bilen i en bilhall eller få den levererad hem till ett fastpris som gäller i hela landet.

Då Fordonsmäklarna inte bara säljer begagnade bilar utan även är återförsäljare för Subaru har webbplatsen nybilsinformation om Subaru samt givetvis en bygga bil funktion för nya Subarumodeller.

Awave har ansvarat utvecklingen av  av webbplatsen, allt ifrån koncept & ide, interaktion, design till programmering. Webbplatsen är utvecklad i den senaste versionen av publiceringsverktyget Umbraco.

Länk till pressrelease.