Repotage från: Internetdagarna & WordCamp 2016

Woo commerces konferens

Från kärleksfulla robotar till WordPress storslagna utveckling. Internetdagarna 2016 fortsätter sin trend med att slå publikrekord och i år var även WordCamp Stockholm en del av arrangemanget, så självklart fanns Awave på plats!

Vi kan börja med att ge ett stort tack till alla duktiga arrangörer som tillsammans gjorde detta event möjligt, tack för det! På WordCamp samlas professionella och nyfikna människor som på ett eller annat sätt arbetar med WordPress för att dela med sig av kunskaper och erfarenheter.

Precis som WordPress öppna källkod så var vi alla där öppna att dela med oss av erfarenheter från olika projekt och smarta lösningar vi skapat eller kommit i kontakt med. På de många föreläsningarna fick vi bland annat ta del av tips och idéer på hur gränssnittet i WordPress kan uppdateras för att bli mer användbart för både utvecklare och slutlig användare. Det diskuterades även mer tekniska bitar som hur vi kan gå till väga när vi bygger hemsidor för flera olika språk eller hur vi integrerar automatiserad testning.

Den som är intresserad och kanske vill kika lite på någon av de inspelade föreläsningarna kan enkelt göra det på:

https://internetdagarna.se/

Förutom att vi tar med oss tips direkt relaterade till WordPress så fick vi även inspiration från ett större perspektiv. Eftersom WordCamp i år var en del av Internetdagarna så fick vi även chansen att gå på de mer generella föreläsningarna för alla oss som jobbar med internet. I år talades det mycket om teknikens utveckling och vilken påverkan den har på världen. Alla vi som jobbar med att skapa innehåll på nätet har ett stort ansvar och en chans att bidra till att det blir en trivsam och välkomnande plats. Ta gärna en titt på Erica Baker’s keynote “save the world”:

https://www.youtube.com/watch?v=DKImPAjhDR8

Vi ser fram emot att besöka Internetdagarna och WordCamp nästa år igen, tack!