Stegtävling ”Hotet från norr” – Dag 5

Februaris statistik

Yeeaah!! Hampus ”Nokas Ark” har kommit till start. Och plötsligt kliver han in som en förgörare på plats 14 med 25 000 steg. Tar sig direkt in framför Christian ”Jag älskar vinyl”. Våra spekulationer om att Gustaf ”Allting går att laga”, Hampus ”Noaks Ark” och Christian ”Jag älskar vinyl” har har en gemensam plan är utan all tvekan. Vi kan nästan känna av hur Anton ”Världsrekord i krossade Iphoneskärmar” känner sig totalt nermejad när Barbapappa-gruppen går till attack.

Med spänning kommer vi att följa Barbapappa-gruppens framfart. Nu när de har börjat köra med sin ekvationsteknik så lär de under helgen köra om Klas ”360 grader full fart” och Usman ”100 % fokus”. Till och med Andre ”Mandarin is da shit” kan vara riktigt illa ute.

Cristian ”Jag gjorde en logga” och Niklas ”Jag har en deadline” lunkar på som de alltid har gjort. Formen känns stabil, stegen är långa och breda. Nu när det drar ihop sig mot helgspurt efter första tävlingsveckan så misstänker vi att Niklas ”Jag har en deadline” kommer att försöka stega ifatt Fredrik ”Jag orkar inte”.

Elisabeth ”Ligg på dem igen” är den kombattant vi från början inte trodde på. Bland publikens spekulationer har det hört diskuteras huruvida Elisabeth ”Ligg på dem igen” skulle ha någon chans mot de yngre kombattanterna. Vi kan exklusivt avslöja att grundträningen har Elisabeth ”Ligg på dem igen” med sig från sin uppväxt på tundran i norr. Med sen start in i tävligen, 63 000 steg och en 5:e plats så är faran påtaglig. Äkta norrlandsblod och kvinnlig list kan räcka till seger.

I topp är ordningen återställd, Carl-Johan ”Candy Crush no 1” har återtagit andra platsen från Örjan ”Kommer alltid sist”. Alliansen är nu återförenad igen, starkare än någonsin.

Det börjar närma sig helg, på söndag har 1 fjärdedel av tävlingen avverkats. Än så länge så är det ganska små förändringar i fältet. Kommande helg lär absolut sätta avsparken för hur resten av tävlingen kommer att se ut. Vilka och vem kommer att lägga i högst växeln och dra ifrån. Barbapappa-gruppen? Alliansen? eller kommer vi rent av få se en återförening av EPI-Amatörerna?