Stegtävling ”man kan redan början ana” – Dag 2

Februari statistik

Då har vi passerat dag 2 på årets första stegtävling. Alla deltagare har ännu inte kommit till startlinjen.  Det har pratats om tekniska fel. Christian ”Jag älskar vinyl” hävdar fortfarande och bestämt att Kristian ”Tar alltid bilen”  har stulit hans laddare. Vi kan inte säga annat än att vi till helgen väntar en storlagen och välkoordinerad attack från Hampus ”Noaks Ark”och Gustaf ”Allting går att laga”. Helt klart är att Christian ”Jag älskar vinyl” hänsynslöst kommer att utnyttja situationen.

Vi har redan sett tendenser till att kombattanter i ledande ställning har börjat utnyttja sin privilegier. Ta till exempel Niklas ”Jag har en deadline”. Han satte alla tunga konkurrenter på seminarium hela dagen, Niklas ”Jag har en deadline” smet själv iväg och tog ett gäng kundbesök. Det är inte vad vi i bloggen kallar rent spel. Däremot undrar vi vad som har hänt. Niklas ”jag har en deadline” har verkligen inte utnyttjat situationen till sin fördel. Ta till exempel både Usman ”100 % fokus” och ”Alex ”Det är komplext”. Båda två har varit utsatta för Niklas ”Jag har en deadline” omkörning men de har inte halkat efter i så stor utsträckning. Framförallt Usman ”100 % fokus” har lyckats kämpa sig tillbaka under kvällskvisten.

Hörsägen säger att Patrik ”Kör alltid cab uppfällt” inte vågar komma till start. Här kan vi absolut ana att det finns svagheter som vi tidigare inte sett. Vi hoppas och vi vet att efter regn kommer solsken. Hoppas månne att Patrik ”kör alltid cab uppfällt” vågar sänka taket.

För Klas ”360 grader full fart” har dagen passerat i lagom takt, Här ser vi inga tydliga tecken på revansch och kämparglöd.  Dock en varningens ord för att Klas ”360 grader full fart” försöker vilseleda täten. Christian ”Jag gör en logga” har slagit in på samma takt och taktik. Här finns det ett orubbligt och starkt konsortium. Hur starkt och orubligt får vi se men vi räknar åtminstone att monopolet kvarstår någon vecka.

En uppstickare har kommit till start. Det är Elisabeth ”Ligg på dem igen” som under eftermiddagen har satt full fart. Vi kan förvänta oss uppdateringar stötvis i stora batcher. Alla kombattanter bör vara riktigt oroliga och  bör se upp för det hemliga vapnet. Med den erfarenhet och beslutsamhet Elisabeth ”Ligg på dem igen” besitter kan ingen vara säker på sin placering.

Carl-Johan ”Candy Crush no 1” har gjort en makalös upphämtning i världsklass. Precis som vi förutspådde så fanns det en tydlig plan för att att krossa andra kombattanter. Carl-Johan ”Candy Crush no 1” har kämpat ikapp under tidiga morgontimmar och runt midnatt. Ryktet säger att det tydligen förekommer tekniska problem med vinterfästet. Hur det är med  den saken får vi se men som vi känner Carl-Johan ”Candy Crush no 1” kan vi vara säkra på att det kommer att kämpas ända till sista steget är taget.

Förväntningarna på Örjan ”kommer alltid sist” har varit höga, till och med så höga att Örjan ”kommer alltid sist” har tippat sig själv som vinnare. Dock är vi inte längre lika säkra på den saken. Sista vi hörde idag var att Örjan ”kommer alltid sist” satte fart mot skogen.  Nu den sista timmen ser vi att Örjan ”kommer alltid sist” har börjat klättra mot täten.  Vinnarviljan börjar ta över.

Andre ”Mandarin is da shit” är fortfarande favorittippad. Det blev dock inte den utklassning och upphämtning idag som vi hade förutspått. Men vi är fortfarande hoppfulla. Andre ”Mandarin is da shit” har många gånger tidigare imponerat stort. Här kan vi ana att det är nu i början som det går trögt, kanske tekniska problem med vinterfästet här med?

Toppstriden är hårfin. Vi har Kristian ”Tar alltid bilen” och Fredrik ”Jag orkar inte” i topp. Det skiljer inte mer än ett par steg. Fredrik ”Jag orkar inte” i topp gjorde ett ryck in morse och under den sista timmen. Kristian ”Jag tar bilen” har haft en ständig ökning under hela dagen. Här har vi sett parpromenader tillsammans med Carl-Johan ”Candy Crush no1” vid flera tillfällen. Helt klart att vi har en stark och tung allians. Det är redan tydliga tendenser på att alliansen mellan Kristian ”Jag tar bilen” och Carl-Johan ”Candy Crush no 1” utnyttjar sina ledande befattningar genom att beordra varandra paus varje timme. Alliansen kommer att bli riktigt farlig, däremot har vi en känsla av att uthålligheten inte är på topp.

Spänningen är på topp. Vi närmar oss dag 3. Än så länge kan vi inte se några klara tendenser till hur täten kommer att se ut när vi närmar oss målgång.