Swetugg 2016 – Dag 1

Så var det då dags för 2016-års upplaga av .NET konferensen Swetugg. Som ni har kunnat läsa i vår blogg tidigare så deltog vi även i förra årets Swetugg och var mycket nöjda med de talare vi hade möjlighet att lyssna på och även själva arrangemanget runt det hela. 

Efter en kort tillbakablick på förra årets konferens och en presentation av årets upplaga så var det dags för dagens första föredrag, tyvärr var det då tekniktrollet kom in i bilden. Vi har aldrig tidigare skådat så många personer försöka få bild i en projektor. Det diskuterades, det sprangs runt, knappar trycktes på men inget hjälpte och ingen lösning fanns i sikte, men så helt plötsligt fanns den efterlängtade bilden där. Stor, tydlig och 30 minuter försenad.

Jaime González García drog genast igång sitt föredrag ”Mastering the Arcane Art of JavaScript-mancy” vilket visade sig vara ypperligt bra och underhållande. Som webbyrå är just JavaScript något som Awave använder dagligen vilket gör vår kompetens inom området väldigt värdefull. Tyvärr blev föredraget avbrutet allt för tidigt på grund av den tidigare förseningen men Jaime lovade att spela in hela sitt planerade föredrag och lägga upp det på internet till alla deltagare, något vi absolut kommer hålla utkik efter.

Dagen fortsatte sen i en rasande takt med totalt 17 föredrag att välja mellan. Vi blev även väl omhändertagna med frukost, lunch, fika och eftertugg med mingel. Med en sån här dag 1 så blir nog dag 2 i morgon något att se fram emot.

Det fanns även media på plats som fotade ett par bilder och skrev kort om eventet, http://techworld.idg.se/2.2524/1.648962/swetugg-bilder-tele2-dotnet