Vad är WordPress och hur fungerar det?

Vad är WordPress

WordPress är ett CMS med öppen källkod som bygger på programmeringsspråket PHP. Till en början användes det som en bloggplattform där användarna själva kunde skapa en blogg på en domän som WordPress äger. Numera är det allt fler företag som använder WordPress som CMS-lösning för deras webbplatser. WordPress kan användas både av tjänsteföretag och andra företag, exempelvis en näthandel. Med andra ord innebär detta att möjligheterna är många och de styrs av verksamhetens behov.

De flesta som använder WordPress som CMS gör det oftast för att systemet är användarvänligt och flexibelt. Det krävs inte mycket kunskap innan du får igång din sajt och underhållet sker många gånger automatiskt då deras utvecklare ständigt uppdaterat koden. WordPress är även SEO-vänligt och har många bra funktioner som stödjer arbetet när det gäller sökmotoroptimering.

Eftersom hela idéen bygger på öppen källkod innebär detta att det finns många bra plugins och teman som du kan använda fritt, utan extra kostnad, för att få bättre flexibilitet med din nya webb. De tillägg som du kan betala för kostar en slant men erbjuder oftast bättre support och uppdateringar. Dessa kan vara delsystem som du har behov av att integrera, exempelvis en betallösning till en tredjepart. Dessa tillägg är oftast bättre ur ett säkerhetsperspektiv men då alla tillägg är utvecklade av tredjeparter är det svårt att garantera säkerheten på all kod.

Många fördelar med att välja WordPress

  • WordPress är gratis.
  • Ett av marknadens äldsta CMS.
  • Användarvänligt och stabilt.
  • Löpande uppdateringar från WordPress.

Med det sagt finns det många fördelar med WordPress och vi på Awave hjälper dig mer än gärna för att diskutera om detta är det rätta systemet. Vi har många års erfarenhet av att kombinera WordPress tillsammans med andra system för att få en bra webb. I vår portfölj har vi många företag, små som stora, som använder WordPress som enda lösning. Ta en titt på dessa och hör av er vid frågor.