Vad gör en digital designer egentligen?

En person vid en dator

Designteamet på Awave har nu utökats till 4 personer och extra roligt är att vi även fått en interaktionsdesigner med i gänget. Själv är jag inne på mitt femte år på Awave och har följt utvecklingen på designavdelningen, från att vara ett företag som sätter design på färdiga koncept, till att idag ta fram strategi och koncept att sätta design på.

Jag har arbetat med design i ca 14 år, varav de 10 senaste åren mest med digital design. Som digital designer arbetar jag med allt ifrån att ta fram varumärkesbyggande profiler, digitala strategier, wiremframes och slutgiltig design. Att skapa kreativa, snygga lösningar som faktiskt fungerar och ger användaren ett mervärde är det jag brinner för mest. När ett projekt utvärderas och vi ser att kunden har ökat sin försäljning tack vare den nya designen får jag ett kvitto på att jag har lyckats.

En digital designer arbetar med sitt fritidsintresse och jag känner mig verkligen lyckligt lottad som kan försörja mig på det här. De bästa sakerna med mitt jobb är att få vara kreativ och lösa problem, men också att få träffa nya människor och därigenom få insyn i olika företag och branscher. Genom åren har jag lärt känna många nya kunder som delat med sig av sina kunskaper och visioner och jag ser fram emot att lära mig ännu mer i framtiden!

På återseende

Örjan