Vår första Gutenberg-sida lanserad

En gutenbergsida

Dom allra flesta som arbetar med WordPress har nog varit med om chocken man får när man uppgraderar sin webbplats till WordPress 5.0 – och möts av en helt ny redigerare helt olik den tidigare.
Vi på Awave såg detta som en rolig utmaning och ville givetvis ta tillvara på alla spännande möjligheter som detta ger oss. Därför har vi byggt ett helt nytt bastema som är kompatibelt med Gutenberg. Principen är densamma som tidigare – administratören skapar block som hen kan lägga in när hen redigerar sin sida och kan fritt drag-droppa för att skapa exakt den layout man vill ha.

Fördelarna är många – exempelvis har hastigheten förbättrats något enormt i adminstrationen. Dessutom får man en väldigt tydlig WYSIWYG-upplevelse – i admin så ser du exakt hur din sida kommer att se ut hela tiden.
FTO.se är vårt första projekt vi släppt som tar tillvara på alla dessa möjligheter och vi är mycket spända på vad framtiden har att erbjuda. Gutenberg kommer i framtiden att integreras med fler delar av admin och då står vi på Awave redo att ta tillvara på detta.